De Magie van het Vision Board

Toen ik via de chat een vriend vertelde dat wij binnen 1 ½ maand van het idee om naar Luxemburg te verhuizen vanuit Frankrijk, inmiddels algemeen onderzoek hadden gedaan, een lijst van appartementen hadden gezien en zelfs al een compromis de vente hadden getekend, was zijn reaktie: “dat vind ik nu zo leuk aan jullie. Idee, plan, doen!”

CatLionMirrorNiet iedereen heeft zoals hij door, dat wij niet zomaar wat ad hoc beslissingen nemen en rond
rommelen. Wij werken volgens een bepaald plan: ons Vision Board.

Een vijftal jaar geleden, toen ik in mijn tweede studie jaar Coaching zat en nog bij Fortis werkte in Brussel, heb ik een Vision Board gemaakt.
De opdracht was om precies te zijn: Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit? Maak een impressie van plaatjes, foto’s, teksten etc.
Toen ik na ongeveer 45 minuten klaar was en door een medestudent werd bevraagd over wat er allemaal op mijn Vision Board te zien was, was ik zelf verbaasd hoe duidelijk mijn idee over de toekomst was. Maar ook hoe duidelijk die afweek van wat ik op dat moment aan het doen was.

Ik kon er niet meer onderuit en het werd tijd de zaken eens voor mijzelf op een rij te zetten en zelfs besluiten te gaan nemen ten aanzien van eventuele consequenties.

Nou stond en sta ik niet alleen in het leven, dus besluiten nemen zou in ieder geval in goed overleg moeten gaan.

Zonder mijn Vision Board te tonen aan mijn man, heeft hij de oefening ook gedaan. En toen hebben we de twee naast elkaar gelegd en vergeleken…….oef….ze waren in hele grote lijnen vergelijkbaar en dat was voor ons beide een schok.

Als we alletwee zo duidelijk iets voor ogen hadden, dat anders was dan wat we deden, wat, behalve onszelf, kon ons nog tegenhouden om dat beeld van over 5 jaar te gaan verwezelijken? Niemand!

En zo is het geschied en zijn we in een sneltreinvaart bezig onze dromen te verwerkelijken. Uiteraard zijn er onderweg verfijningen en verfraaiingen in de plannen, maar de hoofdlijn is er nog steeds.

De meeste plannen zijn inmiddels in uitvoering en met de ontwikkelingen dit jaar, Luxemburg als nieuwe basis, Frankrijk weer als vakantieland, Curaçao voor de wintermaanden, lopen we tegen het einde van onze 4 jaar. Het zal tijd worden voor een nieuw Vision Board…….met weer nieuwe horizons om te verkennen.

Wil je weten hoe je zo’n Vision Board voor jezelf maakt, schrijf je dan in voor de blog en laat een berichtje achter en ik stuur je een korte beschrijving. Je zult er geen spijt van hebben…

Esther Celosse
Follow-it

12 thoughts on “De Magie van het Vision Board

 1. gert

  nou, laat ik dat ook maar eens proberen, erg nieuwsgierig naar mezelf over 5 jaar

  p.s. goed dat je bij de de alinea over de chat ook een foto van een chat hebt gezet. dacht even dat je die vriend via je katten had gesproken… mooie trigger!

  Reply
  1. esther

   Hallo Gert,
   Dank je voor deze PS opmerking. Zo scherpzinning was ik zelf nog niet geweest……
   Mocht je behoefte hebben te delen hoe jouw 5 jaar oudere “ik” het gaat hebben en doen, we zijn zeker benieuwd!
   Groetjes, Esther

   Reply
   1. esther

    Beste Cai,
    Leuk dat de blog post je nieuwsgierigheid heeft opgewekt. Ik zie dat je je hebt ingeschreven voor automatische toezending van nieuwe blog posts.

    Als je de handleiding “How to create a vision board” niet hebt gevonden, stuur me dan even een emailtje.

    Als je gaat vision boarden, dan zijn we natuurlijk wel benieuwd naar wat het je brengt. Bijvoorbeeld door een nieuw comment op deze blog post te plaatsen.

    Heel veel plezier,

    Esther Celosse

    Reply
  1. esther

   Hallo Marline,
   En er zal meer komen….elke week weer een verhaaltje over informatie die wellicht ook voor jou en de mensen om jou heen interessant kan zijn.
   Groetjes, Esther

   Reply
 2. Bart Wormgoor

  Lieve Esther,
  Als absolute computer-analfabeet heb ik totaal geen idee, waaraan ik jouw “Follow-it Blog” te danken heb, maar ik vond / vind het wel erg leuk. Je “spiegel-kat” spreekt boekdelen, hetgeen ik de kracht vind van visuele duidingen boven woorden. Ik neem aan dat “De magie van het Vision Board” met deze zich zelf spiegelendede kat tot uitdrukking wordt gebracht ?
  Als ik deze F-i-Blog aan mij een vergissing blijkt, dank ik je toch voor onze ludieke kennismaking, warover
  gaarne meer info / afbeeldingen, maar dat sluit niet uit dat ik voortzetting van onze communucatie niet op prijs zou stellen !
  Ik wens je alle goeds toe en mochten julie nog geen vakantie-plannen hebben…
  Be my guest in Curaçao, I’ll guide you !
  Bart Wormgoor, huisarts / acupuncturist

  Reply
  1. esther

   Beste Bart,
   Je hebt mijn Blog ontvangen via de “Friends of Curaçao” groep op Linkedin. Wij hebben, alweer 15 jaar geleden, daar 4 jaar gewoond en komen dit jaar in oktober weer voor een paar maanden terug. Curaçao is nooit uit ons hart verdwenen en nu wij onze dromen aan het verwezelijken zijn, hoort daar het eiland ook weer bij. Dank voor je aanbod om daar jouw “guest” te zijn. We kunnen zeker verder praten over wederzijdse plannen en ideeen. Als je de Blog verder bereid bent te volgen, komen er wellicht nog andere voor jou interessante onderwerpen aan bod.
   Groetjes, Esther

   Reply
  1. esther

   Hallo Alfonsus,
   Inderdaad. Het geeft leuke verrassingen als je open staat voor invloeden van buiten. Daarmee trekken we soms ook toeval naar ons toe. Je kent dat principe vast wel: je bent op zoek naar een nieuwe auto, liefst model “Kever” en kleur geel. Ineens zie je overal gele “Kevers” rijden. Toevallig, hè? Het is fijn als er soms dingen op ons pad komen waar we behoefte aan hebben en ze niet eens bewust hebben hoeven regelen. Ons onbewuste zorgt vaak goed voor ons. Gelukkig maar.
   Groetjes, Esther

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 18 =